neděle 29. června 2014

Arašídové máslo

To, že bych si taky mohla udělat svoje vlastní, domácí arašídové máslo mě napadlo úplně z ničeho nic, jako blesk z nebe, zrovna když jsem byla venku s kamarádkou.
Nezaváhaly jsme, hned jsme vletěly do Kauflandu, za 30 korun jsme nakoupily arašídy a ani ne za půl hodiny už bylo naše máslíčko ve skleněné dóze.
takže skvělé, LEVNÉ a RYCHLÉ!

Použily jsme:

  • 300g arašídů - nesolených
  • 2 lžičky agáve sirupu
  • lžičku oleje
Arašídy jsme nasypaly do mixéru a mixovaly. Je pravda, že je to poměrně dlouhá doba, než se arašídy propojí a vznikne ta pravá máslová konzistence, ale chce to trpělivost (a milé sousedy, nebo tichý mixér :-D).
Nicméně, nakonec máslo vznikne. Do něj jsme daly olej a agáve sirup- ať je to tekutější a má to lepší chuť a ještě chvíli to promixovaly, ať se to pořádně promíchá.
A tradá- máslíčko je na světě :-)



Je pravda, že z 300g arašídů toho másla moc není, ale byl to jen první, testovací pokus, takže jsme něvěděly co z toho vyleze. (Ale myslím že se povedlo!)
Takže pokud máte v plánu udělat si velké zásoby vašeho oblíbeného PB určitě použijte více arašídů. Je taky možné, že někomu bude chybět ta mírně slaná chuť- přidejte sůl, popřípadě kupte solené arašídy.
Anyna

4 komentáře:

  1. Přítel chtěl jednou připravit překvapení, že udělá arašídové máslo a nepovedlo se :(( :-D Myslím, že chyba byla v tom, že arašídy dostatečně dlouho nemixoval. Tvůj výsledek mu musím ukázat! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chce to vážně trpělivost. Nejdřív se to rozmixuje na malé kousky, pak se to jen tak mele a mele a až po nějaké době se to fakt spojí v to máslo.
      Tak snad se mu příště povede:-))

      Vymazat
  2. Super, vypadá krásně krémově :)

    OdpovědětVymazat